Welkom bij het Proper Nest

IDM werkt nauw samen met de scholen om het afval binnen de schoolmuren te beperken en jongeren bewust te maken van hun eigen impact hierop. Via Proper Nest wil IDM scholen stimuleren en begeleiden, op weg naar een afvalarme schoolomgeving. 

Hoe gaan scholen te werk? 

Leerkrachten en directies kunnen via een login op deze pagina een keuze maken uit een gevarieerd aanbod aan workshops, materiaal, events, acties … IDM ondersteunt hen daarbij, stap voor stap. 

  

Om van een geslaagde deelname aan Proper Nest te kunnen spreken, dient een school per schooljaar minstens 5 verschillende actiepunten te kiezen en deze vóór het einde van het schooljaar tot een goed einde te brengen. Deze acties zijn de ‘takken’ waarmee ze hun eigen Proper Nest kunnen bouwen, laag per laag en schooljaar per schooljaar. 

  

Wie na 5 opeenvolgende schooljaren zijn nest volledig heeft gebouwd, wordt beloond. Die beloning houden we nog even geheim, maar het loont zeker en vast de moeite! 

 

Scholen die nog niet deelnamen aan Proper Nest, bieden we alsnog de kans om in te stappen in het project. 

  

Een propere en afvalarme schoolomgeving, het ‘Proper Nest’, bouw je niet op 1 dag. Er zijn dan ook heel wat inspanningen nodig en dat kan de school niet alleen.  Wij stellen iedereen graag aan je voor: 

Comp

Nieuwste acties

Wat is er aan de hand in Viesvuilland?

GO! BS De Madelief

Kies voor water van de kraan

VLOT! Campus STC

Ontdek de wondere wereld van het afval, op een interactieve manier in de gebouwen van IDM

Stedelijke Basisschool Eksaarde