Welkom bij het Proper Nest

IDM werkt al 15 jaar nauw samen met de scholen om het afval binnen de schoolmuren te beperken en jongeren bewust te maken van hun eigen impact hierop. Een samenwerking die resulteerde in een scholencharter. Sinds schooljaar 2018-2019 werd dit charter in een digitaal jasje gestoken. Het vernieuwde project kreeg de naam ‘Proper Nest’. IDM wil scholen zo verder stimuleren en begeleiden, op weg naar een afvalarme schoolomgeving.

Hoe gaan scholen te werk? 

Leerkrachten en directies kunnen via een login op deze pagina een keuze maken uit een gevarieerd aanbod aan workshops, materiaal, events, acties … IDM ondersteunt hen daarbij, stap voor stap.

 

Om van een geslaagde deelname aan Proper Nest te kunnen spreken, dient een school per schooljaar minstens 5 verschillende actiepunten te kiezen en deze vóór het einde van het schooljaar tot een goed einde te brengen. Deze acties zijn de ‘takken’ waarmee ze hun eigen Proper Nest kunnen bouwen, laag per laag en schooljaar per schooljaar.

 

Wie na 5 opeenvolgende schooljaren zijn nest volledig heeft gebouwd, wordt beloond. Die beloning houden we nog even geheim, maar het loont zeker en vast de moeite!

 

Scholen die vorig schooljaar (of in schooljaar 2018-2019) nog niet deelnamen aan Proper Nest, bieden we alsnog de kans om in te stappen, en zo ook nog kans te maken op een mooie beloning!

 

Een propere en afvalarme schoolomgeving, het ‘Proper Nest’, bouw je niet op 1 dag. Er zijn dan ook heel wat inspanningen nodig en dat kan de school niet alleen.  Wij stellen iedereen graag aan je voor:

Comp.png

Nieuwste acties

Lespakket zwerfvuil voor de tweede graad BaO (pakket 12 via IDM)

De Zonnewijzer

Kies voor water van de kraan

GO! BS De Madelief

Met grijptang in de aanslag op zwerfvuiljacht

Atheneum Lokeren - Azalealaan